Wedstrijdverslag 14 oktober 2006

Zaterdag 14 oktober 2006 vv Nieuwerkerk M1 – VVK M1

Vandaag moeten we aantreden tegen vv Nieuwerkerk  in Nieuwerkerk a/d IJssel, en met Zoë een gastspeelster van MJ1 in ons team zouden we vandaag de 3 punten naar Schiedam mee terug nemen
We begonnen met een goede warming-up (zoals het hoort hé meiden )dus dat zou wat beloven voor deze wedstrijd en dat was dan ook zo.
We begonnen de wedstrijd sterk, met leuk maar vooral ook nog eens goed voetbal. Onze verdediging had na een paar minuten al door, wie wie zou opvangen en afstoppen, en het middenveld bleef goed op de opkomende mensen van de tegenstander letten om deze kort af te dekken. En het zou dan ook niet lang duren voordat de aanval van VVK de eerste kans zou krijgen en dat gebeurde dan ook in de 14e minuut dat Kim een goede aanval afrondde met een droge schuiver in de rechter onderhoek. 0 -1 en er zat meer in.
Helaas ontsnapten de goed en bewegelijk spelende spits van vv Nieuwerkerk in de 26e minuut aan de aandacht van onze verdediging en schoot de bal onder Samantha door, die tot dat moment nog weinig tot niets te doen had gehad. En de stand op 1 -1 bracht, helaas !, maar de draad werd snel weer opgepakt en was het in de 34e minuut dat weer onze Kim een prima voorzet van Mandy afrondde en de bal wederom in de touwen joeg , En zo gingen we voor de tweede keer dit seizoen met een voorsprong de rust in, In de rust waren de meiden het er over eens dat er vanaf het eerste fluitsignaal na de rust hard gewerkt moest worden om de voorsprong te kunnen behouden. 7e minuut na rust en VVK krijgt een corner en deze werd genomen door Kim die de bal prima in het strafschopgebied liet neerkomen en Shenna bedacht zich geen moment en schoot de bal achter de inmiddels ingevallen tweede keepster van vv Nieuwerkerk 1 – 3 en de koek was nog lang niet op. De verdediging van VVK kreeg het steeds moeilijker met de opkomende speelsters van de tegenstander van vandaag, ook omdat deze tegenstander vaak het gebruik van hun lichaam niet uit de weg gingen. Getuige na afloop van een soort van blauw “struisvogel ei” op het onderbeen van Denise. Doordat we steeds meer onder druk kwamen te staan gingen we helaas wederom de fout maken om de tegenstander niet gelijk te verdedigen als deze op onze helft kwamen, en het duurde dan ook niet lang dat het in de 12e minuut 2 – 3 werd, doordat we maar om ons heen bleven kijken wie- wie zou gaan verdedigen, Er volgde in de 18e minuut een snelle aanval van VVK die wederom werd afgerond door Kim maar het schot dat Kim loste spatte helaas op de paal uiteen,en was het de tegenstander die profiteerde van de warrige leidende  scheidsrechter die soms vreemde beslissingen nam en zelfs na een opmerking van Mandy, haar naam in z’n boekje noteerde en deze ook nog doorgeeft aan de KNVB zodat dit ook nog geld gaat kosten. Zoals vermeld de tegenstander profiteerde en maakte in de 25e minuut de gelijkmaker 3 – 3.
Lang kon de tegenstander niet genieten van deze puntendeling, dit omdat dat Shenna uit een prima inworp van Mandy de bal achter de keepster schoot en deze alleen het nakijken had. 3 -4. Nadat de scheidsrechter de meiden van VVK tot de orde had geroepen dit i.v.m. het te uitbundig vieren van deze goal.!!! Begonnen we aan het laatste kwartier, en vv Nieuwerkerk deed er alles aan om nog een doelpunten te maken en dat gaf ons de ruimte die we zochten en was het Manon die in de 30e minuut ons een comfortabele  voorsprong bezorgde van 3 -5. en wederom werd er nu nog uitbundiger dit doelpunt gevierd. En de koek was nog niet op, nadat Kim in de 35e minuut  even buiten het strafschop  werd gevloerd door de tegenstander was het Mandy die dit vonnis met een loei hard schot voltrok en dit schot bezegelde met een prima doelpunt. 3 - 6
Om niemand te kort te doen, hebben de meegereisde supporters genoten van alle speelsters en van het vertoonde spel en niemand uitgezonderd, jullie waren vandaag echt KLASSE,